KOMBUCHA

4. srpna 2010 v 0:07 | Kačenka |  K - rostliny
PRO FOTO KLIKNI zde

Pokud Vás houba zaujme, napište na email kacencinabozizahradka@seznam.cz a my Vám zašleme seznam viz. zde

Slovensky:
KOMBUCHA

Latinsky:
Cembuya orientalis

(Zázračná houba, Čínská čajová houba, Tibetská čajová houba, Kvasený čaj)

Charakteristika:
Kombucha je houba, z které se vyrábí kvašený nápoj. Ten chutná jako burčák - takže milovníci burčáku si určitě pošmáknou

Co se sbírá a kdy:

Sušení:

Uskladnění:

Výskyt:

Obsahové látky:
Řasy, kvasinky, různé kyseliny, např. kyselina mléčná, vitamíny aj.

Indikační skupiny:

Použití:

Použití s dalšími bylinkami:

UPOZORNĚNÍ:

Kdy ji použít:
-          Bolesti hlavy
-          Podporuje celkovou obranyschopnost organismu
-          Doporučuje se i pro prevenci rakoviny
-          Žaludeční potíže - kombucha udržuje střevní mikroflóru (odteď nebudete potřebovat jiné přípravky )
-          zácpy, hemeroidy
-          Artritida
-          Cukrovka
-          Nervové problémy, nervozita, stres
-          Vhodný nápoj při úpravě tělesné hmotnosti

Zajímavost:
……………..

Zaujala Vás tahle houba a chcete vědět, jak si jí pořídit? Nebo by jste chtěli doplnit nějaký Váš nápad či informaci a chcete něco nabídnout? Napište nám nejlépe na email: kacencinabozizahradka@seznam.cz nebo nám zanechte zprávu přímo na blogu (vlevo dole v sekci Zpráva autorovi) i s Vaší emailovou adresou - poradíme Vám.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama